back back

שוברים את המחסומים: 5 הטרנדים המובילים בפיתוח אפליקציות לשנת 2025

מהן 5 הטרנדים שיגברו עם הכנסת כלים מבוססים AI ופלטפורמת ה- Low code בשנה זו?

aman digital blog_trends _1920_1080

שנת 2025 מסמנת שינוי מהותי—הפיתוח באמצעות AI ופלטפורמות Low-Code יגבר עד כדי הכנסת כלים אלו בשוטף לעבודות הפיתוח המסורתיות. טכנולוגיות אלו מאפשרות לארגונים להתמודד עם יוזמות שאפתניות כמו מודרניזציה של מערכות ותיקות, פיתוח אפליקציות קריטיות וטרנספורמציה דיגיטלית.
אנו באמן דיגיטל בחרנו ב- Low code כעוד פלטפורמה שבה אנו מקדמים את הפעילות שלנו כגוף פיתוח שמתמחה בעולמות הפרויקטים, בעולמות מסעות הלקוח והטרנספורמציה דיגיטלית.
בסקר שערכה OutSystems בקרב כ-1,700 אנשי IT מרחבי העולם, נמצא כי טרנדים אלו כבר משנים את הדרך בה אנו מפתחים ומיישמים אפליקציות.

אז מהן המגמות העיקריות שתוכלו להשתלב בהם?

טרנד 1: החדשנות במרכז הבמה

חדשנות כבר אינה מותרות—היא הכרח. כמעט 40% מאנשי ה-IT שנסקרו דיווחו כי פיתוח אפליקציות חדשות מהווה יותר ממחצית מכלל הפרויקטים שלהם. ארגונים משתמשים במשאבי ה-IT שלהם כדי לפתח מערכות פנימיות, יישומים מרכזיים ופתרונות חדשניים ללקוחות.
כדי לעמוד בדרישות אלו, ארגונים זקוקים לפלטפורמות פיתוח גמישות שתומכות בסוגי אפליקציות מגוונים ומאפשרות התאמה אישית בלתי מוגבלת של חוויית המשתמש. היכולת להתמודד עם יוזמות פיתוח מרובות בו-זמנית היא קריטית לשמירה על תחרותיות.

טרנד 2: הבינה המלאכותית הגנרטיבית הופכת לקריטית עסקית

הבינה המלאכותית הגנרטיבית (GenAI) עוברת משלב ניסיוני לשלב קריטי באסטרטגיות פיתוח האפליקציות של ארגונים. 88% ממנהיגי ה-IT שנסקרו כבר בחנו אפליקציות מבוססות GenAI.
עם זאת, האימוץ אינו חף מאתגרים. ארגונים רבים מתמודדים עם מחסור במפתחים בעלי כישורים לשלב GenAI באפליקציות, וכן עם חששות בנוגע לאבטחת מידע וציות לרגולציות. התגברות על מכשולים אלו תהיה מפתח למינוף הפוטנציאל של GenAI ולהפיכת החדשנות למציאות.

טרנד 3: כלים מבוססי AI משדרגים את תהליך הפיתוח

הבינה המלאכותית אינה רק תכונה באפליקציות של היום—היא הופכת לבסיס של כל מחזור החיים של פיתוח התוכנה (SDLC). על פי הסקר, 31% מצוותי ה-IT כבר מסתמכים על כלים מבוססי AI כחלק קריטי מאסטרטגיות הפיתוח שלהם.

מכלים שמייעלים את הקידוד ועד לאוטומציה של תהליכים, הבינה המלאכותית משדרגת את זרימות העבודה ומשפרת את הפרודוקטיביות. עם זאת, צוותי IT צריכים להתמודד עם אתגרים כמו חוב טכנולוגי ושמירה על משילות ובקרה כדי להבטיח יעילות ובטיחות בתהליכי הפיתוח.

טרנד 4: פלטפורמות Low-Code משפרות יעילות ודיוק

פלטפורמות Low-Code אינן עוד מגמה חולפת—הן פתרון מוכח להתמודדות עם פרויקטים קריטיים. הסקר מצא כי 88% מהמשיבים כבר משתמשים ב-Low-Code בחלק מפרויקטי הפיתוח שלהם.
מה הסיבה למעבר? Low-Code מאפשר קיצור זמן ההגעה לשוק, שיפור הדיוק וצמצום עלויות הפיתוח. צוותים יכולים לחדש אפליקציות, לפתח חדשות ולעדכן מערכות קיימות במהירות וביעילות חסרות תקדים—תוך שמירה על מסגרת התקציב.

טרנד 5: מודרניזציה של מערכות ותיקות הופכת לפשוטה יותר

מודרניזציה של מערכות ותיקות הייתה בעבר אחד האתגרים הקשים ביותר עבור צוותי IT. אך כיום, טכנולוגיות AI ו-Low-Code הופכות פרויקטים “בלתי אפשריים” לאפשריים.
יתרה מכך, פרויקטים אלו אינם חייבים להיות יקרים; יותר ממחצית (55%) מהמשיבים דיווחו כי Low-Code מסייע להפחית את עלויות המודרניזציה, מה שמאפשר לחדש ולהתפתח תוך שמירה על מסגרת התקציב.

הדרך קדימה

שנת 2025 היא נקודת מפנה עבור צוותי IT וארגונים. עם AI ו-Low-Code שמשנים את פני הפיתוח, ארגונים יכולים לחדש מהר יותר, לצמצם עלויות ולהשיג ערך באופן מדויק מתמיד.
כשותפים אסטרטגיים של  OutSystems ועם סניף פעיל בפורטוגל, יחד עם מרכז מומחים מקומי בישראל, אנו באמן דיגיטל מבינים היטב את החשיבות והנחיצות של פלטפורמות Low-Code  לארגונים, ולכן בחרנו ב-OutSystems—הפלטפורמה המובילה בעולם—כפתרון שמספק את המענה הטוב ביותר ללקוחותינו.


    Let’s have a coffee and talk dgtl





    Message-closem-cropped
    Contact Us
    Let’s talk dgtl