Server Side Development: Node.JS VS .Net Core
לבחירת פלטפורמה לפיתוח מערכת יש השלכות רבות:
מה ההבדלים בין הפלטפורמות המובילות בתחום Node.JS ו- .Net Core, ומי עדיפה עבורכם?
שוחחנו עם מתכנת server side בכיר וראש צוות פיתוח client באמן דיגיטל.
עולם הפיתוח עובר שינויים רבים בשנים האחרונות, כשמגוון הכלים והטכנולוגיות לפיתוח משתנות ומשתכללות ללא הרף. דווקא בגלל האפשרויות הרבות שעומדות בפניי מפתחים כיום, חשוב להבין את ההבדלים שבין הטכנולוגיות השונות ואת ההשלכות של בחירה באחת על פני אחרת על הארגון והממשק.
שתי האפשרויות המובילות כיום לפיתוח ממשקים הן Node.JS ו- .Net Core
מה ההבדלים הקיימים ביניהן בכל הנוגע למהירות הפיתוח, ביצועים, תחזוקה ואבטחת מידע?
כינסנו את לב זליקמן – מתכנת server side בכיר ואת גלית שאול – ראש צוות פיתוח client, באמן דיגיטל, לשיחה צפופה בנושא.
קלות ומהירות הפיתוח
לב: “מאז שמייקרוסופט שחררה לעולם את .Net 6 , מהירות הפיתוח שלה השתפרה משמעותית. השימוש בשפת הפיתוח C# 9 ו C#10 מאפשרת חידושים רבים ופיתוח מהיר וקצר יותר. C# 9 ו C#10 הביאו איתם חידושי תחביר רבים שמאפשרים פיתוח מהיר וקצר יותר.
בנוסף, כמות הספריות המוכנות בסביבת.Net Core , בעיקר בכל הנוגע לפיתוח צד שרת, כדוגמת עבודה עם קבצים, DB וכד’, גדולה מזו של Node.JS . בפועל, זה מאפשר למפתחים לבצע פעולות ולצור פיצ’רים לממשק בקלות וללא מאמץ – פשוט משתמשים בספרייה הקיימת ו’מחברים’ אותה לממשק בקוד”.
ומה לגבי Node.JS?
גלית ” Node.JS ידועה בזכות מהירות הפיתוח שלה, שמתאפשר הודות לארכיטקטורה המודולרית והקלילה שלה. זמן התגובה המהיר שלה הופכים אותה מתאימה במיוחד לבניית תוכנות מהירות וקלות משקל ולאפליקציות ניידות.
בנוסף, פלטפורמת JavaScript נחשבת לבסיסית ופשוטה, וכיום כל מפתח יכול לעבוד איתה בקלות יחסית. מפתחים ב- Node.JS. יכולים להשתמש בכל TextEditor מיינסטרים או בכלי לניהול חבילות, כאשר הבחירה הנפוצה ביותר בקרב מפתחי יישומי אינטרנט היא WebStorm (IDE), בשל קלות השימוש והתפעול שלה עבור כל מפתח בתחום, והעובדה שהיא מאפשרת לשדרג את צורת הכתיבה ב- TextEditor בקלות”.
גמישות
Node.JS היא חוצת פלטפורמות, ויכולה לפעול במערכות הפעלה שונות, כולל Windows, macOS, SmartOS, IBM AIX ,Linux ו –FreeBSD. זה מאפשר למפתחים לבנות אפליקציות שיכולות לרוץ על פלטפורמות שונות עם שינויים מינימליים בקוד, תוך גמישות מקסימלית והתאמה לסביבות שונות.
זו אחת הסיבות שחברות רבות בעולם מעדיפות את Node.JS., ביניהן linkedin, Netflix, Paypal, Uber ועוד.
אחת הבשורות שהביא איתה .Net Core היא גם כן תשתית חוצת פלטפורמות. ככה שנכון היום כבר לא חייבים מערכת הפעלה של windows ע”מ להריץ אפליקציות שנכבו ב .Net Core
ביצועים
Node.JS מתהדרת בביצועים גבוהים, בשל היותה פלטפורמה א-סינכרונית הפועלת על שרשור בודד, ומאפשרת לבצע מספר פעולות במקביל, מבלי לפגוע בפעילות הממשק. היא יכולה לתמוך בכ-10,000 בקשות בו זמנית באמצעות שרשור ראשי אחד, לעמת מאות בקשות במקביל בפלטפורמות אחרות.
“העובדה שהיא פועלת בפלטפורמת JavaScript מאפשרת ל- Node.JS. להתמודד עם ריבוי משימות בקלות, וזו אחת הסיבות שמפתחים בוחרים בה בכל פעם מחדש”, אומרת גלית.
תחזוקה
Node.JS מתאימה מאוד לארכיטקטורת microservices ולכן לרוב תשמש לבניית ממשקים כדוגמת אפליקציות מדיה חברתית, אתרי מסחר אלקטרוני, תוכנות סטרימינג ויישומי צ’אט.
לפלטפורמה הזו יש קהילה גדולה ופעילה המציעה תמיכה ומשוב שמקלים על מפתחים חדשים. יש לו גם ספריות ותבניות רבות שבהן אתה יכול להשתמש בקידוד עבור פרויקטים שונים כדי לחסוך זמן ומאמץ.
לעמת זאת, .Net Core מציעה תחזוקה קלה יותר מזו של Node.JS באתרים גדולים ומורכבים. זאת, בזכות השימוש בשפות שהן Object Oriented ( C#, F#, C++ ), בהן כל רכיב מוגדר ומאופיין, מה שבתורו מקטין את כמות השגיאות בזמן ריצה.
אבטחת מידע
אחת החוזקות הברורות של .Net Core היא בתחום אבטחת המידע.
“השימוש בכלים כמו שפות הפיתוח C# 9 ו C#10 וה-Frame Work מספקים מגוון אלמנטים של אבטחת מידע. בנוסף, העובדה של- .Net Core יש גב של תאגיד ענק כמו מייקרוסופט, מבטיחה יציבות ואחריות בכל הנוגע לנושא האבטחה. אלו הופכים את .Net Core לבחירה הראשונה בקרב ארגונים ממשלתיים ובנקים”, מסביר לב.
קהילה ותמיכה
קיומה של קהילת המפתחים בתחום מהווה גם היא שיקול בבחירת הפלטפורמה. זאת, מכיוון שכחלק מהפיתוח והתחזוקה, קיים לא פעם צורך במציאת פתרונות מהירים וטובים לצרכים ולבעיות שצפות לאורך הדרך. לכן, ככל שקהילת המפתחים גדולה יותר, כך קל יותר לחפש מידע, להתייעץ ולאתר פתרונות מתאימים, בזמן הקצר ביותר.
בהיבט זה, נראה של- .Net Core וגם ל- Node.JS קהילת מפתחים גדולה ופעילה, ומגוון מקורות וגלים זמינים ללמידה ולפתרון בעיות בשוטף.
אז מי מהפלטפורמות עדיפה? ומה צופן העתיד בתחום?
לב: “גם Node.js וגם .Net Core מציעות פיתוח מוצרים איכותיים עם פוטנציאל גדילה והתרחבות. בפעול, בחירת הטכנולוגיה הנכונה צריכה להיעשות תוך התחשבות בגודל הפרויקט/מוצר, הסביבה בה יותקן, מיומנויות צוות הפיתוח, דרישות אבטחה ועוד”.גלית: “בשנים האחרונות עולם הפיתוח עבר שינוי, JavaScript הפך לטרנד חם וחברות רבות מעבירות את האתרים שלהם לטכנולוגיה מבוססת Node.JS.
מהצד של המפתחים, אפשר לראות יותר ויותר חברות, וביניהן אמן דיגיטל, זונחות את הבחירה בהתמחות הספציפית ב- back end או Front end, ומתקדמות לגישת ה- full stuck, במסגרתו לכל מפתח יש את הידע והכלים הנדרשים לפיתוח מקצה לקצה”.